Jouw eigen bedrijf in de bouw

Je eigen bedrijf beginnen als aannemer kan een geweldige manier zijn om de controle over je carrière te nemen zonder dat je uit je huidige werkveld in de bouw hoeft te stappen. Het kan echter een uitdagende taak zijn om te beginnen in het ondernemerschap. In deze blog vertel ik je hoe je de eerste stappen aan kan pakken. Lees je mee?

Bepaal je specialiteit

Oké, je hebt de knoop doorgehakt: je begint je eigen bedrijf als aannemer. Wil je je richten op bouwprojecten of ben je meer geïnteresseerd in renovaties en verbouwingen? Zodra je hebt bepaald wat je specialiteit is, kun je verder met de rest. Een specialisatie geeft je meer focus en zorgt ervoor dat klanten een betrouwbaar gevoel bij jou krijgen. Hoe je dit bepaalt, heeft te maken met jouw vaardigheden en wat je leuk vindt om te doen. Wat past bij jou qua specialiteit?

Registreer je bedrijf

Als je eenmaal hebt bepaald wat voor soort aannemersbedrijf je wilt starten, moet je je bedrijf registreren bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor wordt je bedrijf officieel geregistreerd en krijg je een KvK-nummer. Een registratie is verplicht. En vergeet ook hiernaast niet om je BTW-nummer aan te vragen.

Verkrijg de juiste vergunningen en verzekeringen

Als aannemer heb je bepaalde vergunningen en verzekeringen nodig om te kunnen werken. Zorg ervoor dat je de juiste vergunningen aanvraagt ​​bij de gemeente en dat je alle vereiste verzekeringen hebt afgesloten. Zo kan je veilig en volgens de regels aan de slag. Ook zal je rekening moeten houden met de regels rondom de bouw. Kijk hiervoor op de website stikstofberekenen.nl bijvoorbeeld.

Stel een bedrijfsplan op

Een bedrijfsplan is essentieel voor het opzetten van een succesvol aannemersbedrijf, of wat voor bedrijf dan ook. Het helpt je om je doelen op te stellen, financiële inschattingen te maken en je te richten op de groei met een duidelijke koers.

Bouw een netwerk op

Om klanten aan te trekken en succesvol te zijn als aannemer, moet je een netwerk van relaties opbouwen met andere professionals in de branche. Wellicht heb je van je vorige werk al een deel van je netwerk opgebouwd. Denk aan Dit omvat architecten en leveranciers, maar ook klanten. Door je te associëren met andere professionals in de industrie, kun je meer klanten vinden en een sterker bedrijf opbouwen. Het geeft de klant ook een beeld van jouw bedrijf en dat kan voor meer vertrouwen zorgen.

Geef een reactie