Indien je een ondernemer bent, bijvoorbeeld een ZZP'er, zul je veel investeringen doen. Indien je een beginnend ondernemer bent, moet je hier goed over nadenken. Want 90% van je bedrijf gaat om investering. Investering betekent uitbreiding van je bedrijf, en verder groeien met je bedrijf. Investeringen kun je doen in aandelen (zoals crypto valuta, denk aan bitcoins, ethereum enzovoorts), in vastgoed, in goud, lening en Startups. Al die investeringen kosten geld. Je kunt daarom vandaag nog een zakelijke lening afsluiten. Online kun je een zakelijke lening berekenen zodat je precies weet wat de verwachte maandelijkse lasten en de eenmalige kosten zijn. Ook kun je er zo achter komen tegen welke rente je kunt lenen. Je kunt lenen bij de diverse gerenommeerde banken.
Wanneer komt jouw onderneming in aanmerking voor een zakelijke lening?
Nu is het wel zo, dat jouw onderneming niet altijd in aanmerking komt voor een zakelijke lening. Je onderneming dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo dient je bedrijf minimaal een jaar te bestaan en dien je een jaaromzet te draaien van minimaal € 50.000. Zo weet de bank zeker dat je de lening ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Er zijn vele zakelijke leningen waaruit je kunt kiezen, op internet kun je er veel over lezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een zakelijke lening, zakelijk krediet, factoring of lease. Ook kun je kiezen voor een klein krediet corona (voor als je als ondernemer in de moeilijkheden bent geraakt vanwege de economische gevolgen van de coronacrisis).
Welke lening kies jij?
Maar welke lening is er nu geschikt voor jou? Dat hangt helemaal af van het bedrag dat je wilt lenen. Bijvoorbeeld bij een zakelijke lening is het leenbedrag maximaal € 1.000.000, en bij factoring is het leenbedrag dat je maximaal kunt lenen gelijk aan omzet van jouw bedrijf. Vraag ook binnen jouw netwerk naar ervaringen omtrent lenen, zo maak je een verstandige keuze waar je niet later spijt van hebt. Vele banken vinden het belangrijk dat jij goed kunt onderbouwen waarom je de lening wilt. Bedenk dat dus van te voren. De bank waar je gaat lenen vindt het veelal belangrijk dat jouw bedrijf een bepaalde impact heeft, dan wel cultureel, dan wel sociaal, dan wel ecologisch. Tevens moet het product waar je geld voor wilt lenen klaar zijn voor de markt (het moet dus niet iets vaags zijn). En uiteraard dien je aan te kunnen tonen dat je de lening (plus rente) terug kunt betalen. Zoek wel een betrouwbare bank uit, waar je je zakelijke lening af gaat sluiten, en vergeet niet van te voren je zakelijke lening te berekenen.